Var ska vi fira jul?

Samma fråga varje år. Var ska vi egentligen fira jul? Det givna svaret brukar alltid vara att man ska spendera den med sin familj, men vi känner att vi lite har tröttnat på att år efter år gå i samma hjulspår. Ett alternativ är att fira julen med våra vänner, men eftersom att många av dem fortfarande gärna spenderar denna högtidshelg med sina familjer så kommer det att bli svårt att få ihop alla som vi vill ska komma. Den nya lägenheten som vi har kan ta emot väldigt många, men det spelar ju mindre roll om det ändå inte kommer att komma något på julafton.

Därför har vi beslutat oss för ett annat alternativ. Vi ska spendera julen bara vi två och åka iväg någonstans där vi inte behöver bry oss om jultraditioner, julmat och julklappar. Bara kunna njuta av varandras sällskap och få fira julen på vårt sätt, för ärligt talat är det vi två som är den närmaste familjen och därför alltid kommer att vara förstavalet. Det känns samtidigt bra att vi gör det här, för sommaren tillsammans förstördes till stor del av att jag var tvungen att jobba större delen, vilket gjorde att vi inte var speciellt mycket lediga samtidigt. Det ser bättre ut nu under ledigheten till julen, då vi båda har varit tidigt ute med att boka in våra semestrar.

Det mysiga hotellet i Dalarna

Det mysiga hotellet i Dalarna

Nu är det endast den avgörande frågan kvar. Var ska vi vara? Det finns ju mängder av olika platser man kan spendera kvalitetstid på. Något hotell kommer det att bli, vi vet bara inte vilken del av landet som lockar mest, men vi har våra favoriter. Jag har hittat ett riktigt intressant och bra hotell i Dalarna, alldeles vid Siljans strand, som ser ut att kunna erbjuda den mest idylliska av miljöer. Nu är vi ju två om det, så det blir att inleda projekt övertalning för att jag ska få som jag vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *