Saknar hockeyn

Här kommer a piece of information about me som ni antagligen inte vet: jag spelade hockey när jag var yngre. Det var ju så när man var liten att alla ungar sysslade med något. Det var fotboll, kör, dans, konståkning och allt möjligt. Så är det kanske fortfarande förresten? Fast jag tror att ganska många har tv-spel och dator som aktivitet nu för tiden, tyvärr. Hur som helst så fick jag välja en sak att hålla på med när jag började skolan, och då valde jag hockey. Jag vet faktiskt inte riktigt varför, och min mamma tyckte nog att jag skulle satsa på konståkning istället, men jag tyckte att hockey såg så roligt ut och då blev det så.

Jag var väl ingen jättetalang direkt, men jag gjorde något mål då och då. Det allra roligaste med hockeyn var att åka på läger. Det var som att åka på skolresa ungefär. Man åkte bort utan föräldrarna och även om det förstås är träning på schemat på ett hockeyläger så var det också roliga aktiviteter med ledarna på kvällen och bus med kompisarna på natten (vem vill sova när man kan smyga in i varandras rum och berätta spökhistorier istället?). Så det var väldigt roligt, och jag tyckte också mycket om när vi hade match eftersom det var så härlig stämning då.

Jag saknar hockeyn lite ibland, men om jag skulle spela nu så skulle det förstås inte vara samma sak. Då var man barn och det var en lek – hockeyspelare i min ålder satsar på en karriär och måste faktiskt vara duktiga på det de gör. Fast det är klart, det finns säkert mindre seriösa lag som spelar för att det är roligt också, men jag vet inte om det är lika vanligt inom hockey som det är inom till exempel fotboll. Nåja, jag tycker om att snöra på mig skridskorna några gånger per år och glida runt lite i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *