Renoveringsdags igen

Tiden går fort, och det inte bara när man har roligt verkar det som. Det känns som det bara var ett par år sedan köket senast fick en ansiktslyftning, men det var faktiskt nästan femton år sedan! Om det inte vore för att köket såg ut därefter, så skulle jag ha svårt att tro det. Men det är bara att bita i det sura äpplet och göra något åt saken. En riktig helrenovering blir det inte, men vissa saker måste göras. Ugnen och kylskåpet var inte toppmoderna ens när jag köpte dem, och de behöver definitivt bytas ut. Håller på att försöka ersättningar, men det får ta den tid de tar. De fungerar ju, i huvudsak, fortfarande.

Men köksluckorna är verkligen under all kritik. De flagar så det står härliga till, och att måla dem eller på annat sätt rädda dem är nog ett helt dödsdömt projekt. Det är inte så att jag lider av slit och släng-mentalitet, men någon måtta får det vara. De nuvarande köksluckorna håller i stort sett på att falla isär. Och det får kosta vad det kosta vill, så att jag får något som håller. Helst ska de också se bra ut, men så länge de är funktionella och inte ser ALLTFÖR hemska ut så är jag nöjd.

Efter att ha kollat runt på nätet ett tag så tror jag att jag ska ringa Mälarkök för ett hembesök. Det jag läser om deras köksluckor på deras hemsida ser bra ut; hållbara köksluckor som dessutom ser helt okej ut. Men jag är ingen expert, så ska höra med dem vad de tycker passar. Utseendet är som sagt mindre viktigt, det är hållbarhet jag är ute efter, så att det tar riktigt lång tid innan jag behöver byta dem eller renovera dem igen. Så lat är jag, men det står jag för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *