Ombytligt väder

Det var inte länge sedan jag skrev om hur glad jag var att snön och vintern äntligen var här, och nu sitter jag här den 18:e februari och inser att det är vår ute. Snacka om snabbt växlande väder! Snön låg kvar ett tag, men sedan kom plusgraderna tillbaka och då smälte den illa kvickt. Visst ligger den kvar lite i drivor här och där, men det är verkligen inget som går att åka skidor på. Man får väl vara glad för att man i alla fall fick åka lite antar jag. Å andra sidan kanske snön kommer tillbaka. Med det här ombytliga vädret får vi kanske vinter när det egentligen ska vara sommar!

Trots att vintern var kort känns det i alla fall härligt att få lite vårkänslor. Solen skiner och den värmer på det där sättet som den bara gör på våren, när luften är lite kylig men samtidigt varm. Man blir glad av våren, och det är förstås också härligt att dagarna är ljusare. Det är inte länge sedan som det var becksvart när man gick hem från jobbet klockan fem, och nu är det faktiskt ljust när jag går hem även om det börjar skymma lite. Även ljuset gör ju att man blir gladare och piggare, och med tanke på hur man har det på vintern är det nästan svårt att tänka sig att vi snart kommer att ha dagsljus till klockan elva på kvällen.

Visst, det är ett tag kvar, men våren brukar gå snabbt. När det väl har börjat bli lite varmt njuter man i fulla drag och då blir man gladare och mer positiv och innan man vet ordet av det är sommaren här. Trots det saknar jag snön och vintern lite, och det känns trist att jag inte fick använda skidorna mer än det lilla som jag hann åka. Kanske blir det en tur till fjällen för att kunna ta vara på den sista snön som finns där. Jag har hört att de börjar få dåligt med snö där också, till exempel verkar det bli problem med Vasaloppet om det här milda vädret håller i sig. Inte för att det direkt ligger i fjällen, men ändå. Man ska nog passa på nu om man vill åka skidor något mer i år!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *