Nytt år, nytt hår?

Nu är det nytt år, och jag känner verkligen att jag behöver förnya mig lite. Det som först dyker upp i tankarna är frisyren. Förra året var det kort hår som gällde. Jag klippte mig i februari och trivdes väldigt bra med det, men att hålla en kort frisyr snygg kräver att man klipper sig ofta, och det gjorde inte jag. Jag har varken ork eller lust att gå till frisören varannan månad.

Oftast klipper jag mig själv, och det fungerar bra när det bara är topparna som ska klippas, men en kort frisyr som verkligen är klippt i frisyr är svårare att underhålla själv. Jag klippte mig ytterligare en gång hos frisör, men efter det har håret bara fått fortsätta växa. Det blev för mycket jobb med den korta frisyren, och jag trivs nog ändå bättre med långt hår trots allt.

Jag har klippt lite själv för att hålla efter och slippa trassel och kluvna hårtoppar, men jag kan inte kalla det jag har nu för en frisyr. Håret är halvlångt och ser helt enkelt tråkigt ut. Det saknar det där lilla extra, och nu funderar jag på vad jag ska göra åt det. En sak som jag verkligen skulle vilja göra är att köpa löshår. Det skulle lösa mina problem direkt eftersom jag då inte behöver vänta på att håret ska växa ut till ett vackert och böljande hårsvall. Dessutom gör det håret tjockare, och det är alltid snyggt.

Min hårfärg trivs jag inte heller med, och om jag ska sätta i löshår ska jag först färga mitt eget hår. Nu är det mest solblekt och har en tråkig mellanblond ton, men jag funderar starkt på att färga det mörkbrunt. En riktigt mörk chokladbrun ton skulle vara fint, och tillsammans med löshår skulle det verkligen göra en stor förändring. Nackdelen är väl att utväxten kommer att synas ganska snabbt och att man får hålla efter med färg, så vi får se hur det blir med den saken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *