Kreativ blomodling

Hej hallå!

Nu blir det andra gången jag kommer skriva om något så trist som påsklämmor, men alltså – det finns verkligen så mycket användbarhet i de små manickerna 🙂

Plastpåsar och påsklämmor – för bättre tillväxt
I helgen vårdade jag mina odlingar litegrann. För några veckor sedan testade jag att planera lite frön för första gången. Köpte frön för tomat, gurka och kornblomster till att börja med – men sedan fick jag en påse med frön till luktärt också.

Jag tycker att tillväxten har varit lite trög på dom, men det är så svårt att veta eftersom man är nybörjare också. Åkte till blomsterhandeln och pratade med en jättetrevlig kvinna där som tipsade mig om att låta dom få gro i plastpåsar till att börja med. Så nu har jag ”plastat in” alla små plantorna så hoppas jag att dom ska växa snabbare. För att försluta varje påse använde jag en sådan här påsklämma av nylon.

Fästa stammen mot en blompinne
När mina små odlingar växt till sig sedan så rekommenderade hon kvinnan att man petar ner små blompinnar som man sedan fäster stammen mot. Även här skulle det vara bra att använda påsklämmor sa hon, fast de här mindre varianterna som finns på brödpåsar man köper. De håller liksom stammen uppe utan att skada den.

Härligt för självkänslan att odla eget 🙂
Måste verkligen tipsa om att prova det här med att odla själv. Det är något otroligt häftigt att få se hur små små frön som man sätter plötsligt växer upp, och att man liksom är orsaken till att nytt liv föds så att säga. Nu längtar jag tills jag ska få sätta tänderna i min första egenodlade tomat och gurka. Vilken häftig känsla det kommer bli 🙂
Gurka och tomat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *