Inredningen är viktig på jobbet

Vi är ofta noga med hur det ser ut i våra hem, men även på arbetsplatsen vill vi ha en trevlig atmosfär. Inredningen på jobbet är viktig för att vi ska trivas och känna oss mer som hemma, och när vi trivs på jobbet presterar vi bättre. Dessutom måste den ge ett bra intryck om man tar emot kunder på arbetsplatsen.

Inredning för ögat
Man brukar säga att man äter lika mycket med ögonen som man gör med munnen. När maten ser fräsch och vacker ut upplever vi att den smakar bättre, och samma sak gäller för inredning. När vi har det fräscht och fint omkring oss trivs vi bättre. På en arbetsplats är det ofta bra att satsa på ett tema som återkommer i olika rum, det gör det mer enhetligt och mindre spretigt. Man kan till exempel välja att ha en återkommande färg, eller välja olika färger för olika rum men återkoppla genom att till exempel använda likadana möbler fast i olika färger.
Om man tar emot kunder på arbetsplatsen bör man lägga mycket krut på det första man ser när man kommer dit, eftersom det första intrycket ofta är det man minns. Man kan till exempel satsa på en riktigt snygg receptionsdisk, gärna specialgjord av ett snickeri.

Inredning för kroppen
Att inredningen ser bra ut är en del, men för att vi ska trivas på jobbet måste den också kännas bra för kroppen. Ergonomiska möbler är viktigt för att vi inte ska få värk eller slita onödigt mycket på kroppen. Det gäller speciellt om man har ett stillasittande jobb där man spenderar mycket tid framför datorn. Bra stolar, höj- och sänkbara skrivbord och ergonomiska tangentbord och mus är bra. En annan viktig sak är belysningen, eftersom dålig sådan kan leda till ansträngda ögon och huvudvärk. Man bör även se över ventilation och luftfuktighet för att få ett bra klimat inomhus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *