Det bästa med vintern

Nu har snön äntligen kommit på riktigt. Vi hade lite snö innan jul, men den försvann ganska snabbt. Efter det har det mest varit plusgrader, regn och på sin höjd lite snöslask. Men för ungefär en vecka sedan började det att snöa igen, och nu har minusgraderna hållit sig så pass länge att det känns som riktig vinter! Vi har inte haft en enda plusgrad, och det gör att snön fortfarande är alldeles fluffig och mjuk. Den är så lätt att den knappt känns när man går i den. Att det har kommit snö är förstås inte bara roligt för att det är fint och vackert, det bästa med vinter och snö är ju att man kan åka skidor!

Äntligen har jag kunnat plocka fram längdskidorna och gett mig ut i spåren. Det är så otroligt härligt att glida fram i mjuk snö när kylan biter i kinderna och kaffet ligger i en termos i ryggsäcken. Man får en riktig vitamininjektion när solen lyser och allt blir vitt omkring en. Det är ju så att människan blir piggare och gladare av ljus, och att solen till och med kan få det att bildas vitaminer i kroppen. Det finns väl något som heter ljusterapi? Skidåkning är i alla fall definitivt ljusterapi för mig!

Jag känner hur jag får mer energi och blir mer positiv när jag har varit ute och åkt skidor en vacker vinterdag. Kroppen mår förstås också bra av att få anstränga sig lite, och skidåkning är riktigt bra träning. Man använder muskler som man inte brukar använda, och det brukar kännas efteråt. Det är också en väldigt tacksam träningsform eftersom man kan välja själv om man vill anstränga sig mycket eller lite. Ibland vill man bara vara ute och njuta, och ibland vill man ta i lite hårdare och jobba upp flåset. Underbart!

skidor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *