Därför ska man välja en auktoriserad verkstad

Alla vill vi att vår bil ska rulla smärtfritt i många mil, och får vi problem vill vi att kompetent personal ska ta hand om bilen på bästa sätt för att säkerställa att den håller länge till. Vi vill ha bra service och ett bra pris på tjänsten vi köper. Men blir en Saab verkligen bättre servad och reparerad på en auktoriserad Saabverkstad, eller går det bra att välja vilken som helst?

Kvalitetsstämpel
När du väljer en auktoriserad verkstad garanteras du som bilägare experthjälp. Personalen har genomgått de aktuella utbildningar för ditt bilmärke som tillverkaren kräver. Utbildningarna följer en gemensam Europastandard och personalen testas kontinuerligt för att säkerställa kvaliteten på kunskaperna.

Godkänd utrustning
Du garanteras även att verkstadsutrustningen är godkänd och att alla specialverktyg som krävs för att laga din bil finns på plats, eftersom felaktiga verktyg kan skada bilen och i förlängningen leda till dyrare reparationer. Utrustningen kontrolleras och kalibreras regelbundet.

Originaldelar
En auktoriserad verkstad använder sig av originaldelar som passar perfekt och förlänger livslängden på din bil. Med originaldelar får du ta del av ny teknik och förbättringar i produktionen, och du får 12 månaders eller 1000 mils garanti på alla reparationer enligt MRF:s (Motormännens Riksförbund) riktlinjer.

Uppdaterad mjukvara
Din bil undersöks alltid för tekniska uppdateringar. Reparationsinstruktioner och mjukvaruuppdateringar kompletteras varje dag online från din tillverkare. Historiken för din bil finns bevarad hos verkstaden i minst 10 år när du servar och reparerar bilen.

Bättre andrahandsvärde
Hos en auktoriserad verkstad kan du följa bilens servicehistorik och se om och när alla servicepunkter har utförts. Dokumenterad historik visar att bilen tagits om hand enligt tillverkarens rekommendationer. Detta ökar andrahandsvärdet och kan vara värdefullt vid en eventuell försäljning. Om bilen är servad och reparerad hos en auktoriserad verkstad har man även större chans att få bättre hjälp även om garantin har gått ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *