Bättre SEO för företaget

Det är viktigt att synas på nätet, nästan oavsett vilken sorts företag man är. Äldre chefer förstår inte alltid detta utan säger ”vi jobbar med skog/VVS/bygg och får inte våra kunder via nätet”. Men det är väldigt sällan sant – nästan alla företag kommer få fler kunder ju bättre de syns i Google. Det här är någonting som jag länge försökt förklara för de som har mer makt i företaget än vad jag har – och det har inte varit det lättaste, kan jag säga! På sätt och vis är det knappast mitt jobb att försöka se till så att företaget marknadsför sig på ett bra sätt, men det ligger ju i mitt intresse. Ju bättre det går för företaget desto säkrare blir min anställning – och dessutom ökar det utrymmet för löneförhöjningar.

Men nu kanske det kommer att bli lite bättring på den fronten. Jag skrev ju häromsistens att vi börjat använda ett nytt affärssystem (Yoddla) och hur nöjda vi var med det eftersom det lösta många av våra problem. På deras sajt såg jag också att den var gjord av Panang kommunikationsbyrå – som jag aldrig hört talas om tidigare. Så jag kollade upp dem och Panang är helt enkelt en byrå som förutom att den gör webb och en massa annat också hjälper företag med bland annat SEO, sökmotoroptimering. Med andra ord: hjälper dem att synas i Google.

Jag kollade upp deras olika kundcase och såg att de haft och har flera kunder som är företag som liknar vårt – inte jättestora, inte jättesmå och i en del branscher där man kanske inte direkt tänker på att internet är viktigt när man hör om dem. Jag har lyckats övertyga chefen om att åtminstone kontakta dem, så att han kanske kan få förklarat för sig varför även vi behöver SEO!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *