Allsvenskan närmar sig

Snart bara drygt en vecka kvar till vår kära allsvenska drar igång igen. Många kollar hellre på engelsk, spansk eller italiensk fotboll, men om jag får välja är det i alla fall Allsvenskan som gäller. Många menar att svensk fotboll är skit, ja, kanske, men det är vår skit!

Gnaget är laget som ligger mig närmast hjärtat, så det är en väldigt spännande säsong som väntar. Framförallt är det ju nya arenan som står i fokus, väldigt tråkig att lämna fina Råsunda bakom sig, men allt har sin tid och Friends Arena är ju ingen dålig hemmaplan direkt.

En del funderingar inför säsongen. Truppen känns jävligt vass:

Målvakten Ivan Turina är för bra för Allsvenskan.

I backlinjen finns två väldigt lovande killar – Backman och Milosevic, kompletterad utav ärrade Majstorovic, hur ska Alm välja där?

Mittfältet är helt ok. Mutumba är en briljant fotbollsspelare när han är på humör, Celso Borges håller hög klass. Nabil Bahoui är en grym värvning, kommer att göra nytta iår!

anfallssidan finns det lite gott och blandat. Henok Goitom är såklart en grym fotbollspelare, men lite seg. Kwame KariKari är en talang som behöver utveckla spelet med boll, däremot grymt snabb! De två kompletterar varandra bra.

Säsongen har ju däremot inte börjat så bra. Respass ur cupen efter torsk mot Halmstad av alla lag och ännu värre, torsk mot Örgryte. Det är väl bara att glömma och gå vidare även om det gör ont att inte få spela något i europa iår.

Bättre stämning när gnaget intar Friends? Det vågar jag lova.

Imorgon blir det ett besök på Friends Arena och kolla in landslagets VM-kvalmatch mot Irland. Trevligt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *